Najczęściej zadawane pytania i zagadnienia dotyczące korzystania z Postfity:

Jeśli klikniesz niebieski przycisk „Połącz konto”, pojawi się wyskakujące okienko łączenia.

Jeśli nie widzisz stron / kont, które powinny tam być, wykonaj następujące czynności:
1. Upewnij się, że masz uprawnienia do edycji tych stron / kont, które chcesz połączyć.
2. Upewnij się, że masz nadane uprawnienia Postfity, o które prosiło Cię przy pierwszym uruchomieniu. Te uprawnienia są potrzebne, aby Postfity mógł uzyskać dostęp do twoich stron / kont i wykonywać prace publikacyjne za Ciebie. Jeśli nie nadałeś tych uprawnień, będziesz musiał je nadać.
Aby to zrobić, przejdź do strony ustawień aplikacji sieci społecznościowych (w przypadku FB będzie to https://www.facebook.com/settings?tab=applications) i albo
a) nadaj uprawnienia Postfity ręcznie, lub:
b) usuń Postfity, wróć do https://panel.postfity.com i ponownie wykonaj pierwsze uruchomienie – tym razem z akceptacją wymaganych uprawnień 🙂
Do konta Postfity można przyłączyć:


– Facebook: wyłącznie fanpage’e FB/ profile biznesowe. Nie możesz natomiast połączyć profilu prywatnego, grupy, czy eventu
– Instagram: tylko profile biznesowe. Nie podłączysz profilu prywatnego
– LinkedIn: możesz podłączyć zarówno profil prywatny jak i stronę biznesową
– Twitter: możesz podłączyć zarówno profil prywatny jak i stronę biznesową
– Vkontakte: możesz podłączyć zarówno profil prywatny jak i stronę biznesową
Sieci społecznościowe mają różne limity dotyczące ilości postów, które możesz opublikować w ciągu jednego dnia. Publikując z Postfity pamiętaj o następujących ograniczeniach:
– Facebook: 25 postów / dzień
– Twitter: 800 postów / dzień
– LinkedIn: 100 postów / dzień
– Instagram: 100 postów /dzień
– Vkontakte: 50 postów/ dzień
Stwórz post, a następnie w prawym dolnym rogu wybierz „zaplanuj”. Ustaw dowolna datę, godzinę i strefę czasową. Zatwierdź klikając przycisk „zaplanuj”.
Idź do listy postów i znajdź interesujący Cię post na liście (widok Timeline). W prawym górnym rogu znajdziesz zestaw ikon – wybierz „użyj ponownie”.
Uwaga! Nie jest zalecane używanie wielokrotnie dokładnie tych samych treści – mogą one być potraktowane jako duplikaty i nie zostaną przepuszczone przez API (w skrajnych przypadkach można za takie działania dostać bana).
Jeśli chcesz ponownie opublikować jakiś post, skorzystaj z funkcji „użyj ponownie”.
Nie ma możliwości automatycznego ustawienia publikacji tego samego posta kilka razy w innych terminach.
Jeśli chcesz opublikować ten sam post jednocześnie w kilku kanałach social wystarczy, że zaznaczysz odpowiednie profile [miniatury po lewej stronie ekranu] podczas przygotowania postu.

Publikacje/ Konto

Opcja dodawania wideo jest w wersji Beta – dlatego w chwili obecnej dostępna jest tylko dla Twitter.
Aby sprawdzić status posta:

archiwum_postów

1. przejdź do opublikowanego postu w zakładce „Analiza”: „Archiwum postów”

2. wybierz interesujący cię post

3. kliknij „otwórz” w prawym górnym rogu posta i przejdź bezpośrednio do miejsca publikacji.

Jeśli zaplanowany do publikacji post nie jest widoczny w terminie na wall’u – poczekaj chwilę. Czasem z uwagi na opóźnienia w poszczególnych sieciach społecznościowych same posty jak i ich statusy mogą być widoczne po kilku/kilkunastu minutach.

Jeśli członek zespołu nagle przestał widzieć konto LinkedIn, które wcześniej było widoczne, powinien skontaktować się z Właścicielem Zespołu. Jeśli konto nie zostało usunięte z teamu to najprawdopodobniej wygasł token. Dla LinkedIn token jest ważny 2-3 miesiące i co tyle czasu należy wykonać reconnect konta. Konta rozłączone nie są widoczne w teamie (dla członków zespołu).
Żeby zalogować się w aplikacji mobilnej najpierw ustaw swoje hasło. Zrobisz to w aplikacji desktopowej w zakładce „ustawienia”. Zaloguj się do aplikacji-> https://panel.postfity.com/#/account-access/ Wejdź w ustawienia, a następnie kliknij przycisk „zarządzaj hasłami”
Rozszerzenie dla przeglądarki Chrome to najlepszy sposób, aby szybko i wygodnie planować posty z linkiem do strony, na której właśnie jesteś. Pobierzesz je tu: https://chrome.google.com/webstore/detail/postfitycom/mjhdfipdhjicefeklelaoeboghggaigc
Konto możesz usunąć w Ustawieniach – klikając czerwony przycisk „Usuń konto”. Pamiętaj, że ta czynność jest nieodwracalna.

Płatności

W przypadku płatności przez system Pay – Pal faktury wystawiamy na początku miesiąca następującego po płatności.
Jeżeli dokonujesz płatności korzystając z Paddle, faktury widoczne są od razu.
Możesz uzyskać zwrot, jeśli nie przekroczyłeś 14 dniowego, gwarantowanego okresu „cash back”. Aby uzyskać zwrot wyślij nam zgłoszenie przez formularz w aplikacji (https://panel.postfity.com/support#/_)
Zwykle chwilę trwa, zanim informacja o płatności zostanie przekazana do naszego systemu. Możliwe też, że twoja przeglądarka nie zarejestrowała zmiany. Po dokonaniu płatności prosimy o wylogowanie i powtórne zalogowanie się do aplikacji.
Możesz to zrobić, gdy wygaśnie subskrypcja. Przy jej odnowieniu zostaniesz poproszony o podanie właściwych danych do płatności. Jeśli Twoja karta straci ważność w trakcie okresu subskrypcji, to w aplikacji pojawi się komunikat, abyś uaktualnił swoje dane. Komunikat „wisi” przez 2 tyg, posty są w tym czasie publikowane normalnie. Jeśli nie dokonasz aktualizacji w tym czasie, konto jest zawieszane.
Dane do płatności zedytujesz w swoim profilu w zakładce „ustawienia”.

Inne

Pamiętaj, że do publikacji np. na Instagramie potrzebujesz aplikacji mobilnej. Po zalogowaniu się dostaniesz od Postfity przypomnienie, aby dokończyć publikację w aplikacji. Hasło do aplikacji mobilnej możesz ustawić w swoim panelu w ustawieniach dostępu-> tu: https://panel.postfity.com/#/account-access/ Jeśli po wykonaniu tej czynności nadal nie możesz publikować zaplanowanych postów na Instagramie, zgłoś się do naszej obsługi klienta. [kliknij tutaj]
Z Postfity możesz śledzić zaangażowanie swoich obserwujących. Zaawansowana analityka pozwala Ci na tworzenie dodatkowych wykresów oraz precyzyjne ustawienie zakresów dat. Aby uzyskać dostęp do zaawansowanej analityki, wybierz plan Professional lub Agency.
Ideą Zespołu jest możliwość wspólnego pracowania nad komunikacją i materiałami. Poszczególni użytkownicy zachowują jednak ograniczenia związane z typem konta, który posiadają. Jeśli masz konto „Pro/ Agency”, to obowiązują Cię limity dla „Pro/Agency”. Jednocześnie kolega z zespołu z kontem „Mini” pracując z Tobą w Teamie będzie mógł opublikować ilość postów właściwą dla konta „Mini”.
 

SVG

Nie możesz znaleźć odpowiedzi?

Nasi eksperci chętnie pomogą

Napisz do nas